Mediatop Társkereső Blog Stressz Chat Zenék Építkezés Weboldal készítés Apróhirdetés Dohányzás leszokás

nikotin függőség

Nikotinfüggőség teszt

 Nikotinfüggőség és tesztje

 
A dohányzás komoly függőséget okozó betegségek sok szövődményeit okozó kórkép is lehet. A dohányosoknak csak pár %-a számít nem függő dohányosnak - 4-5 szál cigit szív el/nap. Másfelől a dohányosok döntő része nagyon erős függőséggel bír.

Érdekes megfigyelés, hogy az egyszeri használatból a függésbe való átmenet a dohányzás esetében lényegesen drasztikusabb a heroin, kokain és alkohol használatához viszonyítva. Ebből következik, nem csoda, hogy a dohányzás leszokás ennyire nehézkes, hiszen az emlitett drogokból is szinte lehetetlen.

Dohányzás leszokás érdekében újabb nyomos érv

cigizés okai, dohányzás káros egészségre, dohányzás káros hatásai, give up smoking, nikotin függőség, Több ezer káros anyag a cigiben
A cigarettafüstben a szervezet számára közömbös anyagokon kívül, csak a káros összetevők mennyiségét töb ezerre teszik, akár háromezer vegyületet találtak a tudósok. Hogy egyetlen növényben, hogyan lehet ennyi az érdekes számomra, miközben ilyen mennyiséget a rengeteg más növényben sem mutattak ki. Illetve nem beszélnek erről, pedig rengeteg gyógynövényt szednek szét a gyógy hatásaik, kutatásaik miatt ma már. A függőséget ennek ellenére egyetlen anyag, köztudottan az elhíresült nikotin okozza.

Küld közöségednek

Tartalom átvétel