Mediatop Társkereső Blog Stressz Chat Zenék Építkezés Weboldal készítés Apróhirdetés Dohányzás leszokás

give up smoking

Halálozási statisztika a dohányzás okára vezethetően

Önnek nem kell a statisztikai kimutatást növelni.
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) tette közzé a 2004-re vonatkozó halálozási és betegstatisztikai adatait. A jelentés egyúttal a 2030-as év prognosztikai adatgörbéit is megrajzolja. A tanulmány szerint 2004-ben 58,8 millió ember halt meg a világon, és közülük minden ötödik gyermekkorban, azaz a 15. életévének elérése előtt halálozott el. A legfőbb okok:  légúti fertőzések, szülési komplikációk, malária.

Dohányzás leszokás segédlet

Mondd el ismerőseidnek, családtagjaidnak hogy le akarsz szokni a dohányzásról.
Könnyebb lesz a leszokásra koncentrálni, ha mindenki tudja, hogy mi a célod és igy ők is a segitségedre lehetnek. Ha nem akarod, hogy folyton kérdezgessék hogy "na hogy megy?", "birod-e még?", stb. akkor kérd meg őket, hogy ne tegyék.
Tüntesd el a cigarettát az otthonodból, autódból, munkahelyedről.
Ha nem látod, kevesebbet gondolsz rá. Szabadulj meg a ciggaretta szagtól szellőztetés, légfrissitők, illatositók segitségével.

Passzív dohányzás is ártalmas

cigizés okai, dohányzás káros egészségre, dohányzás káros hatásai, give up smoking, dohányzás ártalmai,Régóta tudjuk, hogy a passzív dohányzás is növeli a légzőrendszer megbetegedésének a kockázatát, mutat rá egy nemzetközi tanulmány...A tanulmány szerint a másodlagos dohányzás a világ számos pontján különbözik egymástól.

Ne dohányozz nap világszerte

Minden év november harmadik csütörtökén világszerte nemzetközi "Ne gyújts rá!" napot szerveznek. A dohányzás visszaszorítása Magyarországon is alapvető fontosságú népegészségügyi cél, mivel a dohányzással összefüggő betegségekben vezető helyen állunk a világon.

Cigire rászokás okai

cigizés okai, dohányzás káros egészségre, dohányzás káros hatásai, give up smoking, leszokás dohányzásról bioreznanciávalA fiatalok nem azért kezdenek el bagózni, "mert az olyan nagyos, meg menő". Nekem eszembe sem jutott ilyen, egyszerűen csak az történt, hogy egyik hétvégén, mikor már eljártunk esténként és ittunk, be voltam "csípve" és kipróbáltam, és jól esett, és rászoktam, ennyi.

 

 

Világon harmadik a dohányzásban - dohányzás leszokás nem megy

cigizés okai, dohányzás káros egészségre, dohányzás káros hatásai, give up smoking, leszokás cigiről, nikotin halál, halál cigizésEurópában, Magyarországon legnagyobb az elhalálozás tüdőrákban és krónikus hörghurutban tüdőtágulat következtében más dohányzás ártalmai -ban. Dohányzás ártalmai -ban követőző a dohányzáshoz kapcsolódó szív és érrendszeri halálozásban a hatodik helyen állunk.
Az erős dohányosok egy részének sikerül a dohányzás leszokás, különböző tényezőktől függően 35-70% tudja abbahagyni.
Magyarország, mint kis nemzet abban nagy, hogy egy felnőttre eső évenkénti közel 3500 db cigarettával a világ harmadik legnagyobb cigarettafogyasztó nemzete vagyunk. 30 év alatt sikerült azt elérni, hogy

Dohányzás leszokás érdekében újabb nyomos érv

cigizés okai, dohányzás káros egészségre, dohányzás káros hatásai, give up smoking, nikotin függőség, Több ezer káros anyag a cigiben
A cigarettafüstben a szervezet számára közömbös anyagokon kívül, csak a káros összetevők mennyiségét töb ezerre teszik, akár háromezer vegyületet találtak a tudósok. Hogy egyetlen növényben, hogyan lehet ennyi az érdekes számomra, miközben ilyen mennyiséget a rengeteg más növényben sem mutattak ki. Illetve nem beszélnek erről, pedig rengeteg gyógynövényt szednek szét a gyógy hatásaik, kutatásaik miatt ma már. A függőséget ennek ellenére egyetlen anyag, köztudottan az elhíresült nikotin okozza.

A rászokás személyiség-lélektani elméletei

Tényekkel alátámasztott lélektani kapcsolat mutatható ki a függőség és a személyiség között. H..J. Eynsenck nevéhez köthető a legnagyobb hatást keltett biológiai elmélet. Eynsenck és Eaves (1980) egyetértettek abban, hogy létezik egyfajta genetikai háttér, amely kedvez a függőségek kialakulásának.
      Számos kutatást áttekintő metaanalízis (Marks 1998) megállapította, hogy a dohányosok nemdohányzókkal összehasonlítva:
-magasabb neurózis pontszámmal rendelkeznek- különösen az erős dohányosokra jellemzően
-gyakoribbak köztük a szorongáshoz társuló rendellenességek
-esetükben feltételezhető a szocializáció zavara

Küld közöségednek

Tartalom átvétel