Mediatop Társkereső Blog Stressz Chat Zenék Építkezés Weboldal készítés Apróhirdetés Dohányzás leszokás

cigi nikotin káros

Érelmeszesedésre káros a dohányzás

cigi nikotin káros, dohányzás ártalmas, dohányzás egészségtelen, dohányzásról leszokniA dohányzás az érelmeszesedés kiemelt rizikófaktora. A belélegzett dohányfüstben több száz mérgező anyag van, közülük talán a legfontosabb a nikotin, a szénmonoxid és a kátrány. Hatásukra megváltozik a vér összetétele, növekszik a rög kialakulásának veszélye, csökken a védő (HDL)

Dohányzás leszokás tíz parancsolata

A dohányzás leszokás tízparancsolata

A dohányzás leszokás -ról sikeresen befejezettek és egészségügyi szempontok alapján szakértők a következő tíz pontban foglalták össze a leghatékonyabb lépéseket a dohányzásmentes élet eléréséhez:

1. Határozza meg a dohányzás leszokás pontos dátumát, és ragaszkodjon ehhez! Tudassa környezetével a szándékát, és kérje aktív támogatásukat!

2. Szabaduljon meg hamutálcáitól, öngyújtóitól és a még fel nem bontott cigarettáitól! Mindig találjon magának elfoglaltságokat, amelyek hozzásegítik, hogy ne gondoljon a cigarettára, így könnyebb a dohányzás leszokás!

Dohányzás leszokás tapasszal, pirulával

leszokás a dohányzásról pirulával, leszokás a cigiről, hagyja abba dohányzást, dohányzás, cigizés, cigi nikotin káros,

dohányzás leszokás számos lehetősége

Tapasz vagy rágógumi? Mikor melyiket javasoljuk? Mind a kétféle készítmény eredményesen alkalmazható a nikotinmegvonási tünetek kiküszöbölésére. A tapasz előnye, hogy naponta egyszer kell felhelyezni, egész nap nem kell vele foglalkozni és 24 órán keresztül viszonylag egyenletes nikotin vérszintet biztosít. A rágógumi előnye, hogy a rágyújtással járó manuális-orális ingereket helyettesítheti. A rágógumit leggyakrabban fiataloknak , nem túl erős dohányosoknak ajánljuk. Sokszor naponta 4-5 darab rágógumi elegendőnek bizonyul, így mérsékelhetjük a bevitt nikotin mennyiségét. Egy másik alkalmazási terület a nagyon erős dohányosok (napi 40 vagy még több cigaretta), akiken esetleg a 30-as tapasz sem csökkenti eléggé a nikotinmegvonási tüneteket. Ilyenkor egy-egy rágógumival “rásegítve” elérhetjük célunkat.


ÚJABB FÜGGŐSÉG ESÉLYE NÉLKÜL OLVASSA EZT>>>

Küld közöségednek

Tartalom átvétel