Mediatop Társkereső Blog Stressz Chat Zenék Építkezés Weboldal készítés Apróhirdetés Dohányzás leszokás

leszokás dohányzásról

Halálozási statisztika a dohányzás okára vezethetően

Önnek nem kell a statisztikai kimutatást növelni.
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) tette közzé a 2004-re vonatkozó halálozási és betegstatisztikai adatait. A jelentés egyúttal a 2030-as év prognosztikai adatgörbéit is megrajzolja. A tanulmány szerint 2004-ben 58,8 millió ember halt meg a világon, és közülük minden ötödik gyermekkorban, azaz a 15. életévének elérése előtt halálozott el. A legfőbb okok:  légúti fertőzések, szülési komplikációk, malária.

Dohányzás leszokás segédlet

Mondd el ismerőseidnek, családtagjaidnak hogy le akarsz szokni a dohányzásról.
Könnyebb lesz a leszokásra koncentrálni, ha mindenki tudja, hogy mi a célod és igy ők is a segitségedre lehetnek. Ha nem akarod, hogy folyton kérdezgessék hogy "na hogy megy?", "birod-e még?", stb. akkor kérd meg őket, hogy ne tegyék.
Tüntesd el a cigarettát az otthonodból, autódból, munkahelyedről.
Ha nem látod, kevesebbet gondolsz rá. Szabadulj meg a ciggaretta szagtól szellőztetés, légfrissitők, illatositók segitségével.

Dohányzás leszokás tíz parancsolata

A dohányzás leszokás tízparancsolata

A dohányzás leszokás -ról sikeresen befejezettek és egészségügyi szempontok alapján szakértők a következő tíz pontban foglalták össze a leghatékonyabb lépéseket a dohányzásmentes élet eléréséhez:

1. Határozza meg a dohányzás leszokás pontos dátumát, és ragaszkodjon ehhez! Tudassa környezetével a szándékát, és kérje aktív támogatásukat!

2. Szabaduljon meg hamutálcáitól, öngyújtóitól és a még fel nem bontott cigarettáitól! Mindig találjon magának elfoglaltságokat, amelyek hozzásegítik, hogy ne gondoljon a cigarettára, így könnyebb a dohányzás leszokás!

Dohányzás leszokás tapasszal, pirulával

leszokás a dohányzásról pirulával, leszokás a cigiről, hagyja abba dohányzást, dohányzás, cigizés, cigi nikotin káros,

dohányzás leszokás számos lehetősége

Tapasz vagy rágógumi? Mikor melyiket javasoljuk? Mind a kétféle készítmény eredményesen alkalmazható a nikotinmegvonási tünetek kiküszöbölésére. A tapasz előnye, hogy naponta egyszer kell felhelyezni, egész nap nem kell vele foglalkozni és 24 órán keresztül viszonylag egyenletes nikotin vérszintet biztosít. A rágógumi előnye, hogy a rágyújtással járó manuális-orális ingereket helyettesítheti. A rágógumit leggyakrabban fiataloknak , nem túl erős dohányosoknak ajánljuk. Sokszor naponta 4-5 darab rágógumi elegendőnek bizonyul, így mérsékelhetjük a bevitt nikotin mennyiségét. Egy másik alkalmazási terület a nagyon erős dohányosok (napi 40 vagy még több cigaretta), akiken esetleg a 30-as tapasz sem csökkenti eléggé a nikotinmegvonási tüneteket. Ilyenkor egy-egy rágógumival “rásegítve” elérhetjük célunkat.


ÚJABB FÜGGŐSÉG ESÉLYE NÉLKÜL OLVASSA EZT>>>

A Dohányzás világ jelenség

cigarettázás okai, cigizés, cigizés megelőzése, dohányzás, dohányzás káros hatásai, leszokás dohányzásról,Magyarországon majd minden harmadik ember dohányzik, az ország világelső a tüdőrák és torokrák okozta halálozásban. Ezért az Amerikai Magyar Orvosszövetség a dohányzás elleni küzdelemben óriási tapasztalatokkal rendelkező, nemzetközi hírű amerikai és az Egyesült Államokban élő magyar származású szakemberek részvételével szervezett kétnapos konferenciát a dohányzás egészségügyi, gazdasági és társadalmi hatásairól. A rendezvény nem titkolt célja a hasznos ismeretek és tapasztalatok megosztása, a szervezők delegációját az egészségügyi miniszter is fogadja majd.

Dohányzás világ napot is tartanak

Egyesült Államokban 1977-ben tartották meg az első országos „Ne gyújts rá!” napot. Az ötlet egyébként 1971-ből származik, amikor egy bizonyos Arthur P. Mullaney Randolph-ban (Massachussets) ezen a napon arra kérte a dohányosokat, hogy egy napig ne gyújtsanak rá és azt az összeget, amit ezen a napon eldohányoznának adományozzák egy iskolai jótékonysági alap számára. 1974-ben a napot megünnepelték Minnesotában, majd 1976-ban Kaliforniában. Végül, a nap első országos ünneplésére 1977 novemberében került sor. Ez elmúlt években egy sor neves személyiség karolta fel a dohányfüstmentes élet ügyét, többek között Sammy Davis Jr és „Jockey Ewing” alias Larry Hagman.

Küld közöségednek

Tartalom átvétel