Mediatop Társkereső Blog Stressz Chat Zenék Építkezés Weboldal készítés Apróhirdetés Dohányzás leszokás

Vegyes szakcikkek

A dohányzás és életminőség

dohányzás ártalmai, dohányzás káros egészségre, doányzás egészségtelen, doányzás életminőség, dohányzás rövidebb élet,A dohányzás nem csak lerövidíti az életet, hanem annak minőségét is nagymértékben, már jóval korábban csök

A dohányzás tiltás nem jelent drasztikus bevétel kiesést az államnak

Az Országos Egészségfejlesztési Intézet (OEFI) összeállítása cáfolja a NAV dohánytanulmányát, ami 50 milliárdos adóbevétel-kiesést jósolt a dohányzástilalom bevezetéséhez kapcsolódva. A külföldi példák azt mutatják, a dohányzás kitiltása a kocsmákból nem okoz drámai visszaesést a vendéglátóiparban, az adókiesés mértéke legfeljebb 7 milliárd forint lett volna az idén. Magyarországon a vendéglátóiparban legfeljebb 2-4 százalékos fogyasztáscsökkenést eredményezhet a dohányzás betiltása, és egy nyáron bevezetett szabályozás sem került volna idén hétmilliárdnál többe a költségvetésnek, állítja nemzetközi példákra hivatkozva az Országos Egészségfejlesztési Intézet tanulmánya [1].

Biztos dohányzás leszokás megoldásw nincs, büntetés erősen nő

Január 1-jén Spanyolországot is utolérte a láncreakció, amelyet Írország indított 2004 márciusában, amikor kitiltotta a dohányfüstöt leghíresebb intézményéből, az ír kocsmából. Utána egész Európában jöttek a füstmentes bárok és kávézók.

Állam dohányzás leszokás ellen, vagy mellet van?

Ha a közvetlen be- és kifizetéseket nézzük, az államnak kétszer akkora bevétele származik a dohányipartól, mint cigi leszokási tippek trükkök, dohányzás ártalmai, dohányzás leszokás, dohányzás leszoktatásamennyi kiadást okoz a dohányzás. 1999-ben a költségvetés 131 milliárd, 2000-ben 155 milliárd forintot szerzett a dohányipari termékek jövedéki adójából és áfájából, míg körülbelül 74 milliárdot költött a dohányzás következményeinek orvoslására (betegségek kezelése, gyógyszerek, tűzkárok elhárítása). Ez derül ki abból a tanulmányból, amelyet a Magyar Dohányipari Szövetség rendelt meg tavaly a KPMG-től.

Telnek a temetők, telik a kassza?

Csehországban nagy vihart kavart az a Philip Morris megbízásából készült tanulmány, amely azt mutatta ki, hogy a költségvetés jól jár a dohányosok korai halálával. Az Arthur D. Little International elemző cég azt állította, hogy az ország költségvetése 1999-ben 147 millió dollárt nyert azon, hogy az időnek előtte meghalt dohányosoknak nincs többé szükségük

Miért szükséges a dohányzás leszokás

Miért érdemes a dohányosoknak a dohányzás leszokás útjára lépni?

dohányzás leszokás, dohányzás elvonási tünetek, dohányzás leszoktatás, dohányzás ártalmai, dohányzás függőség, Dohányosoknak tudni való a dohányfüstről :
Az égő cigarettában közel 4000 vegyület keletkezik
A dohányfüst 43 különböző rákkeltő anyagot tartalmaz
A cigarettázás során kétféle füstféleség keletkezik: a főfüst (cigaretta szívásakor beszívott füst) és a mellékfüst (a cigaretta szívási szünetében keletkezik és közvetlenül a levegőbe kerül).
A főfüst rendkívül tömény, mely számos biológiailag aktív anyagot tartalmaz. Nincs még egy ilyen összetételű légköri, fizikokémiai szennyezés, melyet ilyen formában lélegeznénk be!
A füstféleségek elemzése során kiderült: az egészségkárosító elemek (ún. ingeranyagok, toxikus anyagok, rákkeltők stb.) a mellékfüstben nagyobb mennyiségben mutathatók ki, mint a főfüstben!

Elektromos cigaretta betiltva, miközbe óriási üzletet

Az elektromos cigarettát többhelyen is betiltották
Dohányzás leszoktatásra - dohányzás leszokásra nem ajánlott.

2008 szeptemberében, az Egészségügyi Világszervezet kiadott egy release hirdetve, hogy nem tekinti az elektronikus cigarettát, egy legitim dohányzásról való leszokás támogatás, amely kimondja, hogy annak ismerete, "nem szigorú, és felülvizsgált. Vizsgálatokat végeztek arra vonatkozóan, hogy az elektronikus cigaretta egy biztonságos és hatékony nikotin helyettesítő terápia. Tanulmányok kimutatták, hogy ha a dohányosok nikotin elpárolgott használata, amelyek vagy kiegészítő, vagy dohányzás leszokás miatt, az elpárolgott nikotin függőséget okoz, és termel hasonló pszichológiai hatások, mint a cigaretta.

Telejs cikk: itt található

Dohányzás leszoktatás - dohányzás leszokás

A nikotin függőség

A nikotin pszichoaktív drog, amit a dohánytermékek állítanak elő és függőséget okoz. 2,3,4 A legtöbb dohányos nikotin függő marad.. 1,3 nikotin függőség a leggyakoribb formája a kémiai függőség. 4 A kutatás azt mutatja, hogy a nikotin ugyanolyan függőséget okoz, mint a heroin, a kokain, vagy alkohol. 1,5

dohányzás leszokás nagyon nehéz, és szükség lehet a többszöri próbálkozással a végére jutni. 3 A dohányzás leszoktatás gyakran visszaeséssel jár a stressz miatt, a súlygyarapodás, és a megvonási tünetek. 2,3,6

Könyebb letenni a cigarettát, ha az orvos is segít

 

 

cigaretta, cigaretta leszokás, cigaretta leszokás tippek, cigaretta ártalmai, dohányzás leszokás, dohányzás leszokási tippek, cigaretta ártalmas, cigaretta ártalmas hatásai, Tájékoztató háziorvosok számára

Összeállította:

Dr. Vadász Imre

"A beteg azzal teheti legtöbbet a saját egészségéért, ha abbahagyja a dohányzást. Az orvos azzal tehet legtöbbet betege egészségéért, ha segít neki ebben."

Sir John Crofton

Jól kontrollált epidemiológiai és klinikai vizsgálatok bizonyítják, hogy a cigaretta a

legfontosabb kiküszöbölhető tényező,amely kedvezőtlenül befolyásolja az emberek

egészségi állapotát.

Halálozási statisztika a dohányzás okára vezethetően

Önnek nem kell a statisztikai kimutatást növelni.
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) tette közzé a 2004-re vonatkozó halálozási és betegstatisztikai adatait. A jelentés egyúttal a 2030-as év prognosztikai adatgörbéit is megrajzolja. A tanulmány szerint 2004-ben 58,8 millió ember halt meg a világon, és közülük minden ötödik gyermekkorban, azaz a 15. életévének elérése előtt halálozott el. A legfőbb okok:  légúti fertőzések, szülési komplikációk, malária.

Dohányzás elleni védőoltás

Egy svájci kutatócsoport olyan oltás kifejlesztésén fáradozik, amellyel meggátolható, hogy valaki rá-, illetve visszaszokjon a dohányzásra
Azok a dohányosok, akik szerettek volna eddig is leszokni a cigaretta élvezetéről, de nem sikerült nekik most újra reménykedhetnek, egy svájci biotechnológiai cég ugyanis "dohányzás elleni" oltás kifejlesztésén dolgozik. A már önként jelentkezőkön is tesztelt hatóanyag az addikciót előidéző nikotint gátolja meg abban, hogy eljusson az agyhoz, ahol kifejtené hatását.

Küld közöségednek

Tartalom átvétel