Mediatop Társkereső Blog Stressz Chat Zenék Építkezés Weboldal készítés Apróhirdetés Dohányzás leszokás

Passzív dohányzás is ártalmas

cigizés okai, dohányzás káros egészségre, dohányzás káros hatásai, give up smoking, dohányzás ártalmai,Régóta tudjuk, hogy a passzív dohányzás is növeli a légzőrendszer megbetegedésének a kockázatát, mutat rá egy nemzetközi tanulmány...A tanulmány szerint a másodlagos dohányzás a világ számos pontján különbözik egymástól.
Például, a munkahelyeken tapasztalható passzív dohányzás a svédországi Uppsalában csupán 3 %, míg a spanyolországi Galdakaoban a lakosság 54 %-a kénytelen eltűrni. A kutatók szerint a munkahelyi passzív dohányzás majdnem megduplázza a betegségek kialakulásának a kockázatát, valamint számos légzőszervi tünet, illetve az asztmás megbetegedések is erre az okra vezethetőek vissza.

A passzív dohányzás után tapasztalható tünetek a következők: éjszakai mellkas-szorítás, éjszakai fulladás, illetve mozgás utáni fulladás. Amennyiben csökkenteni tudjuk a passzív dohányzás mennyiségét, különösen a nyilvános helyeken beszívott füst mennyiségét, akkor jelentős javulást tapasztalhatunk. A tanulmány megállapításait hatalmas kutatómunka előzte meg. A vizsgálatok során közel nyolcezer nem dohányzó önkéntest vizsgáltak meg, akik 16 különböző országból származtak.

Küld közöségednek