Mediatop Társkereső Blog Stressz Chat Zenék Építkezés Weboldal készítés Apróhirdetés Dohányzás leszokás

dohányzás káros egészségre

Halálozási statisztika a dohányzás okára vezethetően

Önnek nem kell a statisztikai kimutatást növelni.
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) tette közzé a 2004-re vonatkozó halálozási és betegstatisztikai adatait. A jelentés egyúttal a 2030-as év prognosztikai adatgörbéit is megrajzolja. A tanulmány szerint 2004-ben 58,8 millió ember halt meg a világon, és közülük minden ötödik gyermekkorban, azaz a 15. életévének elérése előtt halálozott el. A legfőbb okok:  légúti fertőzések, szülési komplikációk, malária.

A dohányzás leszokásának érezhető előnyei

Az utolsó cigaretta elszívását követően

 • pénzt takarít meg
 • nem károsítja tovább a közvetlen környezetében élők egészségét
 • a vérnyomás normális értékre csökken
 • a szapora szívműködés lassul
 • a kéz és a láb hőmérséklete emelkedik
 • a vérben lévő szénmonoxid kiürül
 • a vér oxigéntartalma emelkedik
 • csökken a szívroham, szívinfarktus veszélye
 • a légutak kitágulnak, könnyebb lesz a légzés
 • javul a fizikai teljesítőképesség

Nikotin rágógumi

A Nicotinell® segíthet Önnek is!

A Nicotinell tapasz és a Nicotinell rágógumi azzal segít célja elérésében, hogy nikotint juttat a szervezetbe és ezzel csökkenti az elvonási panaszokat az alatt az idő alatt, amíg megszokja, hogy nem gyújt rá. A szervezetbe jutó nikotin kevesebb, mint ami cigarettából vagy más dohányáruból jutna be a szervezetbe, ugyanakkor a dohányfüstben lévő káros anyagok nem kerülnek be a szervezetébe.

Dohányzás káros a szívre

cigi szexulaitás, dohányzás káros egészségre, dohányzás leszokás, Dohányzás káros szívre, merevedési zavar dohányzás,A kanadai McMaster Egyetem orvostudományi karának kutatói 52 ország szakembereivel együttműködve gyakorlatilag a világ összes tájára kiterjedő elemzést végeztek a dohányzási szokások és a szívinfarktus közötti kapcsolatról. Összesen 27 ezer ember adatait dolgozták fel, és a dohányzási szokásaik mellett kitértek a táplálkozásra és az életkorra is.

Munkahely és a dohányzás

dohányzás káros egészségre, dohányzás leszokás, dohányzás ártalmai, dohányzás mankahely,Az USA-ban már az is előfordult, hogy a munkáltatók fizetéslevonással büntették dohányzó alkalmazottaikat. De egyre több amerikai cégnél vezetik be a nikotinteszteket, a zugdohányosokat pedig - mintegy húsz szövetségi államban - az elbocsátás veszélye fenyegeti. Ez esetben nem csak arról van szó, hogy "lapátra kerül", aki megszegi a munkahelyi füstölés szigorú tilalmát.

A dohányzás ártalmas az agyműködésre

cigi szexulaitás, dohányzás káros egészségre, dohányzás leszokás, dohányzás agyra memoriazavar, Dohányzás merevedési zavarokSzámos tanulmány jelent már meg a dohányzás egészségre káros voltáról és kockázatairól, egy újabban készült kutatásból kiderül, hogy a dohányzás az IQ-ra is hatással van. Aberdeeni és edinburghi kutatók azt vizsgálták, hogyan változtak a dohányosok és a nem dohányosok kognitív képességei, és öt különböző teszt alapján megállapították, hogy a dohányosok sokkal rosszabbul teljesítettek.

Csontritkulást is okoz a dohányzás

cigi szexulaitás, dohányzás káros egészségre, dohányzás leszokás, dohányzás csontritkulás, Dohányzás merevedési zavarokdohányzás a csontritkulás egyik rizikófaktora. Bizonyítást nyert, hogy a dohányzás kimondottan ártalmas a csontozatra, különösen azoknál, akik genetikailag hajlamosak az oszteoporosisra. A nők csontozata jóval érzékenyebb a nikotin hatására, mint a férfiaké. Több tanulmány is rámutat, hogy a dohányzás sieteti a csontvesztés folyamatát, és növeli a csípő-, csigolya-és alkari törések rizikóját.

Köhögés jelzi a veszélyt

cigi szexulaitás, dohányzás káros egészségre, dohányzás leszokás, dohányzás köhögés, Dohányzás merevedési zavarokA dohányzásba nem csak a betegek szoktak belehalni, hanem az orvosok is. Alig hihető, hogy a fenti igazságot csak most ismerték fel a brit háziorvosok, ám az tény, hogy az utóbbi időben arányaiban sokkal több angliai alapellátó szokott le a dohányzásról, mint ahányan az unió más országaiban dolgozó kollégáik közül.

Küld közöségednek

Tartalom átvétel