Mediatop Társkereső Blog Stressz Chat Zenék Építkezés Weboldal készítés Apróhirdetés Dohányzás leszokás

John42 blogja

Dohányzás leszokás újabb tippek

Ezek azok a tippek, amik érdekesek, esetleg jónak is látszanak, de nem sokat érnek. Egy hasonló portálról a lényegét kivettem és objektív választ adok rá.

1. Kutasson bármiféle indokot
Pl.: nincs kellemetlen szájszag, füstszagú ruhák, lakás, nincs köhögés, tovább él, ha leszokik a dohányzásról. Írja a szakértő.
Válaszom:
Ezeket a dohányzás indokokat, ártalmakat, (amiket a címoldalon utaltam), minden dohányos betéve ismeri. Ha ennyi lenne az egész, akkor most nem lenne ennyi dohányzó ember. Tehát ha eddig még nem tudtad, mi az ami ellenszenves a dohányzókban, vagy amiért le kellene szokni a dohányzásról, akkor most megtudtad. UFF! És láss csodát megvalósul! Szerinted őszintén  leszoknál az általad már jól ismert ártalmakról, és mint indok leszoknál a dohányzásról?

2. Ünnepléssel örüljön, hogy leszokott
Az első pont után valóban ez a második pont, amit kijelent a mester!
Válaszom:

Nikotinfüggőség teszt

 Nikotinfüggőség és tesztje

 
A dohányzás komoly függőséget okozó betegségek sok szövődményeit okozó kórkép is lehet. A dohányosoknak csak pár %-a számít nem függő dohányosnak - 4-5 szál cigit szív el/nap. Másfelől a dohányosok döntő része nagyon erős függőséggel bír.

Érdekes megfigyelés, hogy az egyszeri használatból a függésbe való átmenet a dohányzás esetében lényegesen drasztikusabb a heroin, kokain és alkohol használatához viszonyítva. Ebből következik, nem csoda, hogy a dohányzás leszokás ennyire nehézkes, hiszen az emlitett drogokból is szinte lehetetlen.

A dohányzás jelentősen elősegíti az érelmeszesedést.

Az érelmeszesedés (ateroszklerózis) pontos oka máig ismeretlen, szemben a betegség kialakulásának kockázatát többszörösére növelő kockázati tényezőkkel. Az alattomosan zajló folyamata sokáig nem okoz fájdalmat, sem egyéb panaszt -ezért alattomos.

Küld közöségednek

Tartalom átvétel